Новини

Категорії

Заява Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з приводу так званих «електоральних заходів» у рф

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) засудила так звані “вибори”, що відбулися в росії 15-17 березня 2024 року. ВРЦіРО вважає їх нікчемними, нелегітимними та злочинними.

Читати далі »

Joint press conference on the occasion of World Religion Day

Joint press conference State Service of Ukraine for Ethnopolitics and Freedom of Conscience Ukrainian Association of Researchers of Religion Department of Religious Studies at H.S. Skovoroda Institute of Philosophy of the National Academy of Sciences of Ukraine on the occasion of World Religion Day.

Statement of Greek activists

Information about the performances of the “Sartan Gems” ensemble on Moscow stages, spread by the propaganda of the aggressor country, aims to convince the world of the prosperous present of the Greeks of Ukraine in the annexed territories controlled by the enemy.

“Радянська влада називала їх німецькими шпигунами, російська називає американськими”. Єленський про переслідування українських протестантів

В умовах триваючої російської агресії, протестантські громади в Україні зіштовхуються з безпрецедентним рівнем переслідувань.

“Військова допомога Україні це – боротьба за релігійну свободу” – Віктор Єленський, голова Державної служби етнополітики і свободи совісті

Голова ДЕСС Віктор Єленськийі, перебуваючи у Вашингтоні з візитом, заявив, що відновити свободу релігії можна лише звільнивши окуповані території України та припинивши російські обстріли решти української території.

Крим і «національні кадри»: корінний народ під прицілом антитерору

Російські центральні місцеві кримські ЗМІ повідомили про створення в системі Федерального агентства у справах національностей росії окремого «управління по Північно-Кавказькому федеральному округу (ПКФО), Криму та Севастополю».

Про початок відбору кандидатур до складу Ради громадських організацій національних меншин (спільнот) України

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті повідомляє, що наказом визначено кількісний склад Ради громадських об’єднань національних меншин (спільнот) України у кількості ста двадцяти семи членів, затверджено Перелік національних меншин (спільнот) України та оголошує початок відбору кандидатур до складу Ради. 

ДЕСС запрошує громадські організації румунської національної меншини (спільноти) України до публічного обговорення питання офіційного встановлення Дня румунської мови

Державна служба з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) пропонує громадським організаціям, що представляють румунську національну меншину (спільноту) в різних регіонах України, долучитися до обговорення  питання щодо офіційного встановлення Дня румунської мови в Україні та висловити свою позицію щодо запропонованої дати.  

Спільна прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня релігії

Спільна прес-конференція Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, Української асоціації релігієзнавців та Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України з нагоди Всесвітнього дня релігії

Інформаційні матеріали до Дня Української Державності – Український інститут національної пам’яті

У 2023 році Україна вдруге відзначатиме День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. 

«Актуальні питання теорії та практики в галузі права, освіти, соціальних та поведінкових наук в умовах воєнного стану”

25-26 квітня на базі Академії Державної пенітенціарної служби проходила міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання теорії та практики в галузі права, освіти, соціальних та поведінкових наук в умовах воєнного стану”.

Роми в умовах війни в Україні

Повномасштабне російське військове вторгнення в Україну, що розпочалося 24 лютого 2022 року, драматично вплинула на все українське суспільство. Сама приналежність до української політичної нації та факт проживання на українській землі стали  факторами ризику, які реально загрожують життю та здоров’ю кожного громадянина.

Ас Васілевун Румей! Греки Надазов’я

Уруми та румеї багато століть живуть на території нинішньої Донецької області. Вони — етнічні греки, мають дві основні мови — урумську та румейську, а їх національну меншину називають — греки Надазов’я.

Воюємо Працюємо Переможемо

24 лютого. Дата, що врізалася в нашу пам’ять пекучим рубцем. Два роки тому жахлива війна ступила на нашу землю, оголивши хижі ікла кривавого монстра – росії.

27 січня – вшанування пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, весь світ вшановує пам’ять жертв Голокосту. Цього дня 1945 року війська Першого Українського фронту звільнили в’язнів одного із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау. 

“Наша єдність – наша зброя”

Український історичний календар 22 січня містить дві знаменні події: проголошення 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки та рівно за рік на Софійській площі у Києві було урочисто оголошено про її об’єднання із Західно-Українською Народною Республікою в єдину державу.